Το πολύ καλό τέταρτο τρίμηνο του 2010 (αύξηση τζίρου 42,6% και ebitda 82,6%) πιστοποιεί την ανάκαμψη των μεγεθών της Intralot σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ομίλων στον κόσμο στη διαχείριση τυχερών παιχνιδιών. Η επέκταση της εταιρείας μέσα από επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί και εκτιμάται ότι αυτά τα έργα ήδη αρχίζουν και αποδίδουν επιφέροντας αξία στους μετόχους.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Intralot το 2010 αυξήθηκε κατά 23,5% σε σύγκριση με το 2009 φτάνοντας τα 1,115 δισ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν σχεδόν στα επίπεδα του 2009 φτάνοντας τα 152,7 εκατ. ευρώ (154,4 εκατ. το 2009). Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 36,6 εκατ. ευρώ από 49,8 εκατ. ευρώ το 2009

Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Intralot αυξήθηκε κατά 42,6% φτάνοντας τα 318 εκατ. ευρώ από 223 εκατ. ευρώ το 2009. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 42,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 82,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2010, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot, κ. Κ. Αντωνόπουλος σημείωσε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια η Intralot έχει επενδύσει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και έργα σε όλον τον κόσμο, μετατρέποντας την εταιρεία σε κορυφαίο πολυεθνικό παίκτη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και ταυτόχρονα μειώνοντας το ρίσκο της εξάρτησης από λίγα μεγάλα έργα. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 σηματοδοτούν την ολοκλήρωση αυτής της περιόδου επέκτασης, καθώς ο όμιλος διαθέτει πλέον ένα μεγάλο και υγιές χαρτοφυλάκιο έργων, τα οποία αποτελούν πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα εστιάσουμε στο να επιφέρουμε αξία στους επενδυτές μας από τα υπάρχοντα έργα αξιοποιώντας όλη τη δυναμική τους μέσω αύξησης των πωλήσεων, βελτιστοποιώντας τη λειτουργία τους και αυξάνοντας την απόδοσή τους. Ο κύριος στόχος μας θα είναι να εστιάσουμε στην παραγωγή σημαντικών ταμειακών ροών και στην αποτελεσματική βελτίωση του κόστους μας. Παράλληλα, θα είμαστε επιλεκτικοί με τις επενδύσεις μας σε ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στους τομείς των ιδιωτικοποιήσεων λοταριών και του ελεγχόμενου ανοίγματος των αγορών, μεταξύ άλλων, επικεντρώνοντας τόσο στην οικονομική τους απόδοση, όσο και στην επιστροφή αξίας στους επενδυτές μας».