Εκκένωση περιοχής γύρω από πυρηνικό σταθμό

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσαν οι αρμόδιες Αρχές την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Φουκουσίμα, έπειτα από δυσλειτουργία στο σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσαν οι αρμόδιες Αρχές την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Φουκουσίμα, έπειτα από δυσλειτουργία στο σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα μετά τον καταστροφικό σεισμό. Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας. Πάνω από δύο χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τη γύρω περιοχή.

Η μονάδα βρίσκεται στην Οναχάμα και, προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί διαρροή ραδιενέργειας. Οι περίπου 2.800 κάτοικοι της περιοχής διατάχθηκαν να απομακρυνθούν.

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπή ρεύματος στη μονάδα ενώ ούτε το εφεδρικό σύστημα τροφοδοσίας κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης του αντιδραστήρα. Ο πυρήνας του αντιδραστήρα παρέμενε ζεστός ακόμη και μετά την παύση της λειτουργίας του.

Οι εργαζόμενοι στον σταθμό προσπαθούν να επαναφέρουν σε λειτουργία το σύστημα.

Η μονάδα βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από την επαρχία Μιγιάγκιο, όπου πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε ξεχωριστή πυρηνικό σταθμό.

Σε τρίτη μονάδα, που βρίσκεται στην Οναγκάουα, έχει παρουσιαστεί διαρροή νερού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk