Βομβιστικές ή εμπρηστικές επιθέσεις σε διαφόρους στόχους στην Αττική εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. ότι προετοίμαζαν οι τέσσερις συλληφθέντες αντιεξουσιαστές _ το βράδυ της Παρασκευής _ στον Βύρωνα και στον Ταύρο. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ενδείξεις για αυτά τα σχέδια των συλληφθέντων φαίνεται να προέκυψαν από ηλεκτρονικά αρχεία και χειρόγραφα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στα δύο καταλύματα των υπόπτων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν αν αυτός ο «σχεδιασμός επιθέσεων» σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ή αν την ανάληψη ευθύνης θα αναλάμβανε νέα οργάνωση.

Σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι τέσσερις συλληφθέντες Χαράλαμπος Τσιλιανίδης του Αθανασίου και της Στυλιανής, ετών 23, Δημήτριος Φέσσας του Νικολάου και της Ελισάβετ, ετών 23, Δημήτριος Δημτσιάδης του Παναγιώτη και της Ιωάννας, ετών 23 και Σωκράτης Τζίφκας του Δημητρίου και της Ουρανίας, ετών 21 ήταν μέλη ομάδας που προχώρησε στον εμπρησμό οχημάτων της ΔΕΗ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2010 και οι οποίοι διέφευγαν τη σύλληψη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τέσσερις ύποπτοι μόλις αντελήφθησαν ότι η Αστυνομία εμφάνιζε επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους για τη συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση αναχώρησαν για την Αθήνα και ενοικίασαν τις δύο κατοικίες στις οποίες πραγματοποίησε έρευνα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι τέσσερις ύποπτοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, προπλήρωσαν τέσσσερα-πέντε ενοίκια. Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες ύστερα από στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μετά τη σύλληψη _ στις 4 Δεκεμβρίου 2010 _ των Κωνσταντίνου Σακκά, Αλέξη Μητρούσια και άλλων τεσσάρων υπόπτων για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στη σύλληψή τους χθες το μεσημέρι μετά τη διαπίστωση ότι προχωρούν σε ύποπτες κινήσεις, με τη μεταφορά και ανταλλαγή τσαντών, με συνεχείς αλλαγές μεταφορικών μέσων κ.λπ. Από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται να έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο οι τέσσερις συλληφθέντες να ήταν μέλη του κλιμακίου της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στη Θεσσαλονίκη και να συνέδραμαν _ μετά την εγκατάστασή τους στον Βύρωνα και στον Ταύρο _ πρόσφατες ενέργειες της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας στην Αθήνα. Είναι πιθανόν τα επόμενα 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε νέο κύκλο συλλήψεων με βάση στοιχεία που έχουν προκύψει από την πολυήμερη παρακολούθηση των υπόπτων.