Εντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά που τίθεται για ψήφιση στη Βουλή. «Εγκληματικό» το χαρακτήρισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί άρθρων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας τη Δευτέρα (13.12.2010), τόνισε ότι το νομοσχέδιο «στην πραγματικότητα καταργεί το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια» και κάλεσε τον πρωθυπουργό «αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στην σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης, να έρθει αύριο βράδυ στη βουλή αν έχει το σθένος και να υπερασπιστεί αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν θα μετέχει στις συναντήσεις του κ. Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, γιατί όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και όταν δίνουμε μάχες δεν μπορεί να δίνουμε την εικόνα ότι χαριεντιζόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις».

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο «κατεδαφίζει τα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα». Οπως είπε, η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι «με τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπάρξει τεράστια μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και έκρηξη της ανεργίας με απολύσεις. Θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης και θα πληγούν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Την αντίθεσή τους με το πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, μιλώντας για «ένα ακόμη βήμα στο δρόμο των εύκολων επιφανειακών παρεμβάςεων που ακολουθεί η κυβέρνηςη εντείνοντας τελικά τα αδιέξοδα».

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ/ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ: GΑΖΟΝRΟUGΕ ,ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ