Κάλεσμα στους εργαζόμενους «να κόψουν τη φόρα και του κ. Προβόπουλου και του κ. Παπανδρέου και όλων των άλλων που συνηγορούν σε μια τέτοια πολιτική» απηύθυνε η γγ του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα επαναλαμβάνοντας ότι η αυτοδιοικητική ψήφος πρέπει να είναι ψήφος ανατροπής στην ουσία της στρατηγικής, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων.

Κατά την περιοδεία της στον ΟΤΕ, η κυρία Παπαρήγα ρωτήθηκε και πάλι για το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική:

«Αν στρέψω τη μνήμη μου προς τα πίσω, το ΠΑΣΟΚ ρέπει προς τον εκβιασμό πολύ συχνά» απάντησε.

Αναφερόμενη στην ενδιάμεση έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιώργου Προβόπουλου, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι είναι υποκριτική η αντίδραση του ΠαΣοΚ, διότι «κόκκινη γραμμή» δεν υπάρχει για την κυβέρνηση.

«Αυτά τα μέτρα που προτείνει ο κ. Προβόπουλος έχουν ήδη περπατήσει εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, ηκυρία Παπαρήγα σημείωσε ότι «αν αυτή η πολιτική τους επρόκειτο στην πορεία να είναι φιλολαϊκή, νομίζω ότι ο λαός δεν θα χρειάζονταν προσκλήσεις, ούτε εκβιασμούς».

Για τον ΟΤΕ τόνισε ότι βρισκόμαστε σε φάση ανακατατάξεων και κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει πια ότι ο ΟΤΕ θα είναι εξασφαλισμένος μέσα σε αυτή τη διαπάλη για τα μερίδια της αγοράς.