Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι έκτακτοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού. Το πρωί της Πέμπτης (10:30) οι συμβασιούχοι θα βρίσκονται στην είσοδο του Ιερού Βράχου πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας.

Σήμερα, οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έμειναν κλειστοί από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας παράστασης διαμαρτυρίας των μόνιμων υπαλλήλων του ΥΠΠΟΤ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

Τη διαβεβαίωση πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Ο υπουργός μάς κοροϊδεύει. Οι υπηρεσίες δεν έχουν πάρει ακόμα τα εντάλματα, προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές» δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων, Νίκος Χασομέρης.

Για το αίτημα της μονιμοποίησης, ο υπουργός είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η μονιμοποίηση είναι παράνομη.

«Αυτά ήταν καθαρά από την πρώτη στιγμή. Το θέμα αυτό αφορά το λιγότερο πάνω από 1.500 ανθρώπους. Οι άνθρωποι που κατεβαίνουν και κλείνουν την Ακρόπολη είναι 50. Οι άλλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η μοναδική κυβέρνηση που προσπάθησε να κάνει κάτι» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού.