Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων κλήθηκε και θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη ο κατηγορούμενος και πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτης Δεμέστιχας.

Άλλοι δύο πρώην πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων, ο Κ.Σημαιοφορίδης του ΤΕΑΔΥ και ο Κ. Χρηστίδης του ΤΕΑΠΟΚΑ, που επίσης κλήθηκαν να καταθέσουν, καθώς τα ονόματα τους ενεπλάκησαν στην υπόθεση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, το αρνήθηκαν, επικαλούμενοι την ιδιότητα του κατηγορουμένου ενώ αναζητείται ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ Δ. Μυρογιάννης.

Η Εξεταστική Επιτροπή έκρινε αναγκαίο να κληθούν να καταθέσουν οι τέσσερις πρώην πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων, μετά τα όσα υποστήριξαν χθες οι δύο πρώην συνέταιροι της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης για «μαύρες πληρωμές» προκειμένου να προωθήσουν το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Δεμέστιχας, που είχε αρνηθεί την προηγούμενη φορά να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά, ανταποκρίθηκε θετικά, δηλώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα «έρθει για να αποδείξει ένα προς ένα όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν».

* Στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη ή αρμοδιότητα ή ευθύνη στην έκδοση των δομημένων ομολόγων.