Το διακύβευμα της αποψινής συνέντευξης του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου ενόψει των αυτοδιοκητικών εκλογών, εξήγησαν με δηλώσεις τους οι επικεφαλής δυο μεγάλων εταιρειών δημοσκοπήσεων, με δηλώσεις τους στο ραδιοσταθμό «Βήμα«.

Ο Στράτος Φαναράς από την ΜETRON ANALYSIS τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα μια συστηματική προσπάθεια να καταστήσουν το θέμα του μνημονίου κεντρικό θέμα των επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης των τοπικών εκλογών.Είναι φανερό πως εάν αυτό συμβεί και η ψήφος το βράδυ των εκλογών, ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές, είναι αρνητική για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ένα θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός, στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη, επιδιώκει να προλάβει ακριβώς αυτή την εξέλιξη, στην ουσία, δηλαδή, να σηκώσει το γάντι που πετούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να θέσει, από τη δική του πλευρά, τα επίδικα ζητήματα, που είναι η κοινωνική στήριξη στην πολιτική του».

Ο Δημήτρης Μαύρος από την MRB υπογράμμισε ότι τα διλήμματα και από την πλευρά της κυβέρνησης και την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης «πατάνε σε φοβικά σύνδρομα» και εξήγησε: «Από τη μια πρόσεχε (ψηφοφόρε) τί θα ψηφίσεις, γιατί την επόμενη ημέρα μπορεί να δεις δυσάρεστα μέτρα και από την άλλη είναι πρόσεχε τι θα ψηφίσεις γιατί αύριο το πρωί μπορεί να έχουμε εκλογές,οι οποίες θα σου δημιουργήσουν αστάθεια».Όμως,ο Δ. Μαύρος θεωρεί ότι «εάν σε εποχές απορρύθμισης παίζεις με φοβικά σύνδρομα πάνω στο θυμικό του πολίτη, (τότε) οι καταστάσεις μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες».