ΒΙΕΝΝΗ. Ο πρώτος στον κόσμο οδηγός με βιονικά χέρια σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Μπαντ Βάλτερσντορφ στη Νοτιοανατολική Αυστρία, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν η κατάστασή του έπαιξε ρόλο στην πρόκληση του δυστυχήματος. Ο 22χρονος Κρίστιαν Καντλμπάουερ ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένος από τα συντρίμμια του ειδικά φτιαγμένου αυτοκινήτου του αλλά οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις του δεν του επέτρεψαν να ζήσει. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Καντλμπάουερ είχε χάσει και τα δύο χέρια του ύστερα από ηλεκτροπληξία και του είχε τοποθετηθεί ένας ρομποτικός βραχίονας, ελεγχόμενος από τον εγκέφαλό του, ενώ στη θέση του άλλου χεριού είχε ένα κανονικό προσθετικό μέλος.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ. Η περίφημη φράση που έγραψε ένας από τους χιλιανούς μεταλλωρύχους για να πληροφορήσει τον κόσμο ότι είναι όλοι τους καλά προστατεύεται πλέον με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η φράση «Είμαστε καλά στο καταφύγιο, οι 33», γραμμένη από τον Χοσέ Ογέντα, κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες από τον χιλιανό συγγραφέα και κοινωνιολόγο Πάμπλο Χουνέους για να σταματήσει η εκμετάλλευσή της από διάφορες πλευρές. Ο κ. Χουνέους δήλωσε ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή όταν είδε τον πρόεδρο της χώρας Σεμπάστιαν Πινιέρα να μοιράζει αντίγραφά της σε άλλους ηγέτες κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Ευρώπη. Ο κ. Χουνέους πιστεύει ότι ο χιλιανός πρόεδρος πρέπει να επιστρέψει τώρα αυτό το κομμάτι χαρτί σε αυτόν που το έγραψε. Η χιλιανή προεδρία ανέφερε ότι η φράση είναι ένα δημιούργημα που ανήκει σε όλον τον λαό.

ΣΜΥΡΝΗ. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με οργάνωση που μάχεται στο πλευρό της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στη Σμύρνη δήλωσε ότι οι πέντε συλληφθέντες εμφανίζονται ως σπουδαστές και προέρχονται από διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης βρίσκεται στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο ένας από τους πέντε είναι μαθηματικός και σχεδίαζε προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή για παρεμβολές στον έλεγχο πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στο σπίτι του βρέθηκε επίσης υλικό για την κατασκευή βομβών. Οι υπόλοιποι συγκέντρωναν χρήματα για την οργάνωση.

ΜΟΣΧΑ. Η Εισαγγελία της Ρωσίας πρότεινε να καταδικαστεί ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι σε επιπλέον κάθειρξη έξι ετών έτσι ώστε η συνολική ποινή του να ανέλθει στα 14 χρόνια. Ο ρώσος μεγιστάνας ήδη εκτίει ποινή οκτώ ετών και η νέα απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε μερικές εβδομάδες. Σε αυτή τη δίκη ο πρώην ιδιοκτήτης της Υukos κατηγορείται για απάτη και υπεξαίρεση περίπου 27 εκατ. δολαρίων, ενώ προηγουμένως είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θέλησε να ελέγξει τους πετρελαϊκούς πόρους της χώρας και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από έναν ισχυρό επιχειρηματία που είχε πολιτικές βλέψεις.