Θύμα ληστείας έπεσε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος. Ο σκηνοθέτης επέστρεφε στο σπίτι του στο Μετς έπειτα από συνάντηση με ανθρώπους του κινηματογραφικού χώρου. Την ώρα που άνοιγε την πόρτα δέχτηκε επίθεση από τρεις άνδρες, όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς. Αντιστάθηκε, οι δράστες τον έσπρωξαν στο εσωτερικό του σπιτιού, τον χτύπησαν στο σώμα και στο πρόσωπο και, αφού τον έδεσαν, άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιό του 3.000 ευρώ και έφυγαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 84χρονος σκηνοθέτης του «Δράκου» κατάφερε να λυθεί, να βγει από το σπίτι του και, παρά τα τραύματά του στα πλευρά, σύρθηκε ως το απέναντι κτίριο όπου κατοικεί ο συνάδελφός του σκηνοθέτης Κώστας Ζυρίνης. Μέσω του κ. Ζυρίνη ο Νίκος Κούνδουρος ήρθε σε επαφή με στενό φίλο του, ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου και νοσηλεύεται. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Κούνδουρος επέμενε να μην ανησυχήσει κανένας τη σύζυγό του, η οποία την ώρα της επίθεσης κοιμόταν στον δεύτερο όροφο της κατοικίας τους. Ηταν το δεύτερο κρούσμα ληστείας στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του κ. Κούνδουρου δεν ενέπνεε χθες ανησυχία. Για προληπτικούς λόγους ωστόσο παρέμεινε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου.