Σύμμαχος
Εναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (σκίτσο) και οι επιτελείς του. Πρόκειται για τη λαϊκή αοιδό κυρία Πέγκυ Ζήνα.

* * *
Σε συνέντευξή της δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ άδικο να κλέβεις την Εφορία και να πεινάνε οι συνάνθρωποί σου. Αμα πληρώνεσαι καλά, πρέπει να πληρώνεις την Εφορία. Ξέρω ότι πονάει, αλλά είναι κλεψιά το να μην πληρώνεις».

* * *
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κάνει πολύ καλά ο ΣΔΟΕ που κυνηγάει τους φοροφυγάδες» . Προφανώς εννοεί και τους καλλιτέχνες φοροφυγάδες, οι οποίοι πλέον δεν θα τη βλέπουν με καλό μάτι.

Επιστροφή
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης κρατά χαμηλούς τόνους για την επιστροφή των τραπεζών στις αγορές. Μπορεί να δηλώνει αισιόδοξος ότι οι γραμμές πίστωσης για τον κλάδο θα ανοίξουν ως το τέλος του χρόνου, ωστόσο δεν θεωρεί για την τράπεζά του επιτυχία να πάρει μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

* * *
Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους υπογράμμισε: «Για να βγάλουμε ανακοίνωση ότι βγήκαμε στις αγορέςθα πρέπει να έχουμε αντλήσει κεφάλαια τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ». Μεγάλο το μαγαζί, μεγάλες και οι απαιτήσεις.

Αποδοχές
Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ο κ. Σ. Λαζαρίδης, αφού είναι ζήτημα ωρών πλέον η επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ στη θέση του κ. Σπ. Καπράλου.

* * *
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, οι απολαβές του κ. Λαζαρίδη θα υπολείπονται κατά 50% αυτών του προκατόχου του, και μάλιστα θα είναι χαμηλότερες και από τις σημερινές απολαβές του ως αντιπροέδρου του ΧΑ.

Ενστάσεις
Μια και ο λόγος για το Χρηματιστήριο και την ΕΧΑΕ, ο ΣΜΕΧΑ με δελτίο Τύπου ζητεί την ουσιαστική εκπροσώπησή του στα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών αφού, όπως αναφέρει, οι τράπεζες που κυριαρχούν στα δύο ΔΣ έχουν πουλήσει τις μετοχές τους, ενώ επτά από τα 11 μέλη του ΔΣ της ΕΧΑΕ και πέντε από τα επτά μέλη του ΔΣ του ΧΑ δεν είναι πιστοποιημένα.

Κάλυψη
Εληξε χθες η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου κατά 345 εκατ. ευρώ. Συνολικά περίπου 576,5 εκατ. δικαιώματα ασκήθηκαν από τους κατόχους τους, οι οποίοι έχουν εγγραφεί για περίπου 164,7 εκατομμύρια μετοχές, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό κάλυψης 95,4%.

* * *
Οπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη διάθεση με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών των μετοχών που προέκυψαν από τη μη άσκηση των δικαιωμάτων.

Γυναίκες
Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες οι πέντε «ενεργειακοί» επιθεωρητές της Κομισιόν, της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και της Διεύθυνσης Ενέργειας των Βρυξελλών.

* * *
Χθες είδαν τις διοικήσεις ΔΕΗ (κ. Α. Ζερβός ) και ΡΑΕ (κ. Ν. Βασιλάκος ), σήμερα θα δουν τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς και αύριο θα φύγουν. Από τη ΔΕΗ ζήτησαν συμμετοχή ιδιωτών στα λιγνιτικά και λογιστικό διαχωρισμό της Επιχείρησης, ενώ από τη ΡΑΕ ζήτησαν να αναλάβει ουσιαστικότερο ρόλο στην απελευθέρωση.

* * *
Γιατί οι συνομιλητές των επιθεωρητών είπαν «τους φοβήθηκε το μάτι μας» μετά τις πολύωρες συνεργασίες; Διότι απλούστατα οι τέσσερις στους πέντε επιθεωρητές είναι γυναίκες. Ου μπλέξεις!