Σε ομοσπονδιακό επίπεδο βρίσκεται πλέον η υπόθεση των κατασχέσεων κατοικιών στις ΗΠΑ καθώςσήμερα προγραμματίζεται συνάντηση υπουργών για να εξετάσουν τις νομικά αμφισβητούμενες πρακτικές των τραπεζών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες ότι πολλές τράπεζες πήραν στη κατοχή τους κατοικίες καταθετών (τις οποίες έχασαν γιατί δεν μπορούσαν αν αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια) με ελλιπή και ενδεχομένως πλαστά στοιχεία.

Κατηγορούνται επίσης ότι υπέγραψαν μαζικά και προφανώς χωρίς έλεγχο χιλιάδες έγγραφα κατασχέσεων

Όλες οι πολιτείες έχουν διατάξει τα υπουργεία τους να αρχίσουν έρευνα για τις υποθέσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες των τραπεζών θα βρεθούν αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Δεν αποκλείεται επίσης να προσφύγουν στη δικαιοσύνη όσοι θίγονται από τις κατασχέσεις.

Στη σημερινή συνάντηση θα λάβουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ , ο υπουργός Στέγασης Σον Ντόνοβαν και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τόμας Περέλι.

Το σκάνδαλο με τις κατασχέσεις, όπως έχει ήδη χαρακτηριστεί, έχει προκαλέσει ανησυχία στη κυβέρνηση που σπεύδει τώρα να διερευνήσει αν οι πρακτικές ήταν νόμιμες. Ωστόσο ο Λευκός Οίκος κινείται προσεκτικά, παρά το ότι οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου πλησιάζουν.

Επιπλέον, σε μία περίοδο ασθενούς οικονομικής ανάπτυξης η κρίση γύρω από το ζήτημα προκαλεί τριγμούς στην αγορά των ακινήτων και γενικά στην οικονομία, αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες.