Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι πιστεύεται ότι ζουν σε σπίτια στο βορειοδυτικό Πακιστάν σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο, αλλά δεν είναι μαζί, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ.

«Κανένα μέλος της Αλ Κάιντα δεν ζει σε σπηλιά», τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να αναφέρει το όνομά του, σύμφωνα με το CNN.

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα εκτιμάται ότι ζει άνετα και προστατεύεται από μέλη της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρει ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, το Πακιστάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι προστατεύει μέλη της Αλ Κάιντα.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η ευρύτερη περιοχή όπου ο Μπιν Λάντεν είναι πιθανό να έχει κινηθεί τα τελευταία χρόνια είναι από την ορεινή περιοχή Τσιτράλ κοντά στα κινεζικά σύνορα μέχρι την κοιλάδα Κουράμ που γειτονεύει με την περιοχή Τόρα Μπόρα του Αφγανιστάν, ένα από τα φρούρια των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής το 2001.

Η περιοχή Τόρα Μπόρα είναι το μέρος από το οποίο εκτιμάται ότι ο Μπιν Λάντεν δραπέτευσε κατά τη διάρκεια του αμερικανικού βομβαρδισμού στα τέλη του 2001.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι ο Μπιν Λάντεν ή ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής για αρκετά χρόνια.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δεν αναφέρει πως γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες. Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρεμάν Μαλίκ, πάντως δήλωσε ότι παρόμοιες φήμες για το που βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν, έχουν αποδειχτεί ψεύτικες κατά το παρελθόν.