Εκτίμηση του Moody’s «Επαρκής» ο προϋπολογισμός λιτότητας της Πορτογαλίας

«Επαρκή» χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τον προϋπολογισμό λιτότητας της Πορτογαλίας για το 2011, ενώ η κυβέρνηση μειοψηφίας της χώρας προσπαθεί να εξασφαλίσει την στήριξη της αντιπολίτευσης για την ψήφισή του. Μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 7,3% αλλά και αρκετά χαμηλότερη ανάπτυξη (0,2% αντί του φετινού 1,3%) προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

<b>Εκτίμηση του Moody’s </b>«Επαρκής» ο προϋπολογισμός λιτότητας της Πορτογαλίας | tovima.gr

«Επαρκή» χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τον προϋπολογισμό λιτότητας της Πορτογαλίας για το 2011, ενώ η κυβέρνηση μειοψηφίας της χώρας προσπαθεί να εξασφαλίσει την στήριξη της αντιπολίτευσης για την ψήφισή του.

Η Moody’s εκτιμά «ότι η Πορτογαλία έχει απαντήσει κατά τρόπο επαρκή στις πιέσεις των αγορών και στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανάκτηση της δημοσιονομικής της ισορροπίας», όπως ανέφερε σήμερινό δελτίο του οίκου αξιολόγησης.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας κατέθεσε στο κοινοβούλιο της χώρας την Παρασκευή προσχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από 7,3% του ΑΕΠ το τρέχον έτος σε 4,6% το 2011.

Την ίδια στιγμή όμως, ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 0,2%, σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με το φετινό 1,3%.

Παράλληλα, η πορτογαλική Jornal de Negocios εκτιμούσε σήμερα -χωρίς να αναφέρει πηγές- ότι στις συζητήσεις του κυβερνώντος κόμματος με την αντιπολίτευση για την ψήφιση του προϋπολογισμού διαφαίνεται διέξοδος: Το κόμμα PSD εμφανίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόθυμο να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό εάν οι φορολογικές αυξήσεις εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι το 2013 αντί για απευθείας το 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk