ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ Ινδός κροίσος ολοκληρώνει το χτίσιμο της πιο ακριβής ιδιωτικής κατοικίας στον πλανήτη: ένα υπερπολυτελές κτίσμα αξίας 1 δισ. δολαρίων. Βρίσκεται στη Βομβάη και απλώνεται σε 27 ορόφους, πολλοί από τους οποίους θα είναι «πνιγμένοι» στο πράσινο για να θυμίζουν τους μυθικούς κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας. Το πάρτι των εγκαινίων θα δοθεί στις 28 Οκτωβρίου.

Ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας, τονεπιχειρηματία Μουκές Αμπανί, ο οποίος ηγείται, μαζί με τον αδελφό του Ανίλ, της πετρελαϊκής εταιρείας Reliance Ιndustries. Είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνά τα 40 δισ. δολάρια.

Το σπίτι ονομάζεται «Αντίλια» από το ομώνυμο νησί της ινδικής μυθολογίας. Διαθέτει στούντιο σπα, αίθουσες χορού, πισίνες, σινεμά 50 θέσεων, εννέα ταχύτατα ασανσέρ, θεματικά σαλόνια και μαγευτική θέα στην Αραβική Θάλασσα, αφού υψώνεται σε ύψος 173 μέτρων.

Οσοι έχουν την τιμή να λαμβάνουν πρόσκληση για να επισκεφθούν το «παλάτι» του 53χρονου Αμπανί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά μεταφορικά μέσα προκειμένου να μεταβούν στη βίλα. Αν επιλέξουν να φθάσουν στην Αντίλια μέσω αέρος, θα μπορούν να «παρκάρουν» τα ελικόπτερά τους σε ένα από τα τρία ελικοδρόμια που βρίσκονται στην ταράτσα, ενώ όσοι πάλι επιλέγουν να πάνε οδικώς δεν θα ταλαιπωρούνται καθόλου καθώς το σπίτι διαθέτει χώρο πάρκινγκ για 168 αυτοκίνητα.

Μελετώντας το σπίτι από κάτω προς τα πάνω διαπιστώνει κανείς ότι οι έξι πρώτοι όροφοι ανήκουν στο πάρκινγκ. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το λόμπι, στο οποίο υπάρχουν ασανσέρ που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τους προσκεκλημένους της οικογένειας από το γκαράζ απευθείας στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακολουθούν η αίθουσα δεξιώσεων, το 80% της οροφής της οποίας καλύπτεται από πανάκριβα κρυστάλλινα φωτιστικά, ο κεντρικός κήπος, ο οποίος καταλαμβάνει έκταση τεσσάρων ορόφων (!), η αίθουσα κινηματογράφου, η αίθουσα συνεδριάσεων, το γυμναστήριο και το παγοδρόμιο. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες αποθηκευτικοί χώροι, μπάνια και υπνοδωμάτια, ενώ οι εξωτερικοί χώροι καταλαμβάνουν πάνω από 37.000 τετραγωνικά μέτρα. Μέσα στην Αντίλια πρόκειται να κατοικήσουν ο κ. Αμπανί μαζί με τη σύζυγό του Νίτα και τα τρία τους παιδιά.