Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς (58,4%) εκτιμούν ότι πρέπει να περιοριστούν σημαντικά οι τρόποι άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων στη Γερμανία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα.

Το 55,4% των ερωτηθέντων δηλώνει εξάλλου ότι καταλαβαίνει γιατί «για ορισμένα πρόσωπα οι Άραβες είναι ενοχλητικοί», σύμφωνα με τη μελέτη αυτή με τίτλο «Κρίση στη μέση Γερμανία» που δημοσιεύεται από το Ίδρυμα Φρίντριχ-Έμπερτ που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Γενικότερα, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί (47,6%) εκτιμούν πως οι ξένοι έρχονται στη Γερμανία μόνο και μόνο για να επωφεληθούν από τις κοινωνικές παροχές της.

«Το 2010 παρακολουθούμε μια σημαντική αύξηση των αντιδημοκρατικών και ρατσιστικών θέσεων», υπογράμμισε ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ο Όλιβερ Ντέκερ, κατά την παρουσίασή της στο Βερολίνο.

«Παρακολουθούμε πάντως μια αλλαγή», εξήγησε ένας από τους συντάκτες, ο Έλμαρ Μπρέλερ. «Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ήταν οι Άραβες που αντιπροσώπευαν κινδυνο και ξαφνικά σήμερα είναι οι Τούρκοι».