Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Ευρωλίγκα ο «ΣΚΑΪ» ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να μεταδώσει τους αγώνες της Ευρωλίγκα, κάτι που αντίθετα θα πράξει η «ΕΡΤ»!

Το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι το πρώτο που θα δείξει το κρατικό κανάλι, αλλά και το εναρκτήριο της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ΣΚΑΪ και ΝΟVA υπέγραψαν το καλοκαίρι συμβόλαιο τετραετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

Μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ θα μεταδίδονται οι αγώνες της Ευρωλίγκας Μπάσκετ, για την περίοδο 2010-2014. Στο πλαίσιο των τηλεοπτικών
δικαιωμάτων που εξασφάλισε η δημόσια τηλεόραση, η ΝΕΤ θα μεταδίδει έναν αγώνα ελληνικής ομάδας σε κάθε αγωνιστική, καθώς και τους αγώνες της τελικής τετράδας της διοργάνωσης.

Στην α’ φάση (κανονική περίοδος), η ΕΡΤ θα έχει την πρώτη επιλογή στις 7 από τις 10 αγωνιστικές, στη β’ φάση (των 16) στις 4 από τις 6, και στη γ’ φάση (αγώνες κατάταξης) τουλάχιστον τους μισούς από το σύνολο των αγώνων των ελληνικών ομάδων.

Στη φετινή Ευρωλίγκα Μπάσκετ, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο πρώτος αγώνας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου που θα καλυφθεί από τη ΝΕΤ είναι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ρεάλ Μαδρίτης, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 21.45.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ TV, μετά από πολυετή τηλεοπτική κάλυψη αγώνων μπάσκετ της Ευρωλίγκας, ανακοινώνει την αποχώρησή του από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό και αθλητικό προϊόν.

Αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αποστασιοποίηση του ομίλου ΣΚΑΪ από την Ευρωλίγκα και το μπάσκετ γενικότερα.

Μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, την ιστοσελίδα woop.gr και τις αθλητικές εκπομπές της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, θα προβάλλονται αγώνες και στιγμιότυπα της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, στην οποία άλλωστε συμμετέχουν και σπουδαίες ελληνικές ομάδες».