«Οχι» στη λειτουργία των τριών καμερών κλειστού κυκλώματος που έχουν τοποθετηθεί στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είπε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών που δικάζει τον κ. Π. Βλαστό και άλλα 19 άτομα τα οποία κατηγορούνται ως μέλη του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος».

Το θέμα των καμερών , ο οποίες όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας δεν καταγράφουν αλλά απλά μεταφέρουν εικόνα και ήχο από τη δικαστική αίθουσα σε ειδικό μόνιτορ σε άλλο χώρο όπουελέγχεται για λόγους ασφαλείας, αναδείχθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης που ζήτησαντην αποκαθήλωσή τους και την άσκηση ποινικής δίωξης καθώς καιτην εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίαςσε βάρος όποιου καταγράφει εικόνα και ήχο από τη διαδικασία.Το δικαστήριοδιέταξε την απενεργοποίηση των καμερών και του συστήματος μεταφοράς ήχου εκτός της αιθούσης , κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβίβασης πρακτικών της δίκης στις εισαγγελικές αρχέςγια άσκηση διώξεων και κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η συζήτηση για τις κάμερες διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης κι ενώ είχε προηγηθεί η εκ νέου απόρριψη του αιτήματος για ηχογράφηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της διαδικασίας,Το αίτημα που είχε απορριφθεί την περασμένη Παρασκευή επανέφερεο εκ των κατηγορουμένων κ. Απ.Πετράκης, ο οποίοςέχει αναλάβει την ευθύνη γιατη σύλληψη της ιδέας για την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Π. Παναγόπουλου . Ο κ.Πετράκης, μέσω του συνηγόρου κ. Σ. Κεχαγιόγλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει τη δαπάνη για της ηχογράφηση και την απομαγνητοφώνηση ενώ ο ίδιος είπε : « Μας μιλήσατε για δίκαιη δίκη. Τα κονδύλια για να μας παρακολουθεί η ΕΥΠ δόθηκαν. Να διαψεύσετε τις Κασσάνδρες για δίκη εξπρές . Υπάρχουν αθώοι ανάμεσά μας και θα πρέπει να τους προστατέψετε».

Σημειώνεται, ότι το αίτημα περί ηχογράφησης και απομαγνητοφώνησης του δικαστηρίου στήριξαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Μάλιστα , ο φερόμενος ως αρχηγός του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» κ. Βλάστός ζήτησε το λόγο και σχολίασε :«Ζητώ να με καταγράψετε και δεν γίνεται δεκτό. Πριν όμως, με καταγράφατε συνέχεια». Καταλήγοντας ο Π. Βλαστός αναφέρθηκε σε τηλεφωνικέςσυνομιλίες που είχε με αξιωματικό της ΕΛΑΣγια υπόθεση δολοφονίας οι οποίες αν και καταγράφηκαν από την ΕΥΠ , εντούτοις δεν περιλαμβάνονται στα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της δικογραφίας.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο .