Ο Παναθηναϊκός σκληραίνει τη στάση του για το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό, όπως προέκυψε μετά τη σημερινήσύσκεψη της ΓΗΠΕΛ. Οι «πράσινοι», με τη σύμφωνη γνώμη των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, κατήγγειλαν την σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων.

Από σήμερατο πρωί υπήρξε μεγάλη κινητικότητα γύρω από το θέμα του γηπέδου. Στο έκτακτο ΔΣ της ΓΗΠΕΛ, που έγινε στα νέα γραφεία του Παναθηναϊκού στη Λ.Κηφισίας εκεί που θα μεταφερθεί και η έδρα της ΓΗΠΕΛ, προτάθηκε να καταγγελθεί η σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν εγκλωβίζεται και θωρακίζει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Οι «πράσινοι» κρίνουν ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης και χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου Αθηναίων, σε ότι αφορά στις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Νέου Γηπέδου. Υπενθυμίζουμε ότι η συναίνεση τόσο του Παναθηναϊκού γύρω από το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης όσο και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων είχε δοθεί εγγράφως από τις 5 Αυγούστου 2010.

Η καταγγελία της σύμβασης, γίνεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ στις 9 Οκτωβρίου 2009, επιτρέποντας στην ΠΑΕ με αυτόν τον τρόπο να κατοχυρώσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, όπως προβλέπεται ρητά στην από 26.02.2008 σύμβαση μεταξύ Δ.Α. και ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η προοπτική του Βοτανικού. Εξάλλου, η καταγγελία της σύμβασης δεν συνεπάγεται περαιτέρω χρονική καθυστέρηση αφού ούτως ή άλλως θα έπρεπε να αναθεωρηθεί όπως προβλέπεται σύμφωνα και με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.

Επιπροσθέτως, η καταγγελία αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή δίνει πλήρη ελευθερία στη διοίκηση της ΠΑΕ, να αποφασίσει απερίσπαστα με βάση τα νέα δεδομένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα δεδομένα και την μέχρι σήμερα πορεία του έργου του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Μετά από ενημέρωση των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με τη σύμφωνη γνώμη τους προτάθηκε η καταγγελία της σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η πρόταση αυτή προκρίθηκε για δύο λόγους. Πρώτον, διότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που να αφορά το έργο και δεύτερον, για να κατοχυρωθούν τα νόμιμα δικαιώματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η βούληση μας για την απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού, όπως έχει σχεδιαστεί, είναι δεδομένη και αυτονόητη. Μένει να αποδειχτεί ότι την ίδια βούληση έχουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το έργο φορείς».