Συνέδριο για την ασφάλιση Λούκα Κατσέλη: Πρότεινε συνεργασία με ιδιωτικές ασφαλιστικές για παροχή περίθαλψης σε ανέργους

Τη συνεργασία δημοσίων και ιδιωτικών φορέων ασφάλισης για την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους, πρότεινε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη σε σχετικό με την ασφάλιση συνέδριο. «Το κόστος για τον κάθε άνεργο είναι 3,5 με 5 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

<b>Συνέδριο για την ασφάλιση </b>Λούκα Κατσέλη: Πρότεινε συνεργασία με ιδιωτικές ασφαλιστικές για παροχή περίθαλψης σε ανέργους | tovima.gr

Ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο και συνεργασία σε μία σειρά θεμάτων, απηύθυνε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, προς τις ασφαλιστικές εταιρίες, από το βήμα του Συνεδρίου «The Future of Insurance in Greece», που διοργάνωσαν οι Financial Times στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η κυρία Κατσέλη πρότεινε τη συνεργασία δημοσίων και ιδιωτικών φορέων ασφάλισης για την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Το κόστος για τον κάθε άνεργο είναι 3,5 με 5 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρότεινε στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο επίπεδο του ελέγχου και της είσπραξης των εισφορών, προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, ενώ ζήτησε να υπάρξει διάλογος και παροχή βοήθειας από τις ιδιωτικές εταιρίες και στην προσπάθεια μείωσης του κόστους των δαπανών υγείας, όπως για παράδειγμα στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα.

Η πρόταση για διάλογο έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk