Την εκτίμηση ότι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αναφορικά με την απόκρυψη καταθέσεων και λογαριασμών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχουν θετικά αποτελέσματα, εξέφρασε ο διευθυντής του Σώματος, Γιάννης Καπελέρης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣπορ FM.

«Πριν τελειώσει κάποιος έλεγχος και υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις της υπηρεσίας. Διενεργούνται έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζονται οι ροές καταθέσεων, η προέλευση αυτών και σε τι στόχευαν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαδικασίες αυτές θέλουν το χρόνο τους, αλλά θεωρώ πως θα υπάρξει αποτέλεσμα. Ο χρόνος δεν έχει να κάνει με τη δική μας πρόθεση και τη δική μας ταχύτητα, καθώς ζητούνται στοιχεία και από υπηρεσίες του εξωτερικού. Όσο πιο γρήγορα απαντήσουν, τόσο πιο γρήγορο θα είναι το αποτέλεσμα. Η οικονομική δραστηριότητα κάποιων παραγόντων έχει να κάνει και με εταιρείες του εξωτερικού. Όταν θέλουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην σπιλωθούν πρόσωπα», είπε ο κ. Καπελέρης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι γίνονται έλεγχοι σε λογαριασμούς παραγόντων του ποδοσφαίρου και διαιτητών.

«Πράγματι, γίνονται έλεγχοι. Δεν γνωρίζω αν είναι 52 ή 55 ή 40, αλλά ελέγχονται οι λογαριασμοί αρκετών παραγόντων στο χώρο του αθλητισμού. Ελέγχουμε τις ροές των χρημάτων, αν τυχόν οδηγούν σε φοροδιαφυγή ή σε ξέπλυμα χρήματος. Όσο για τους διαιτητές, έχουμε άριστη συνεργασία με την ΕΠΟ. Είμαστε στη φάση που ανταλλάσσουμε πληροφορίες στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνδρομής και με έναν κοινό στόχο».