Γιώργος Πεταλωτής H αναθεώρηση του ελλείμματος δεν θα φέρει νέα μέτρα φέτος

Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα εάν διαπιστωθεί αυξημένο έλλειμμα για το 2009 από τη Εurostat, ανέφερε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ο ίδιος αποσυνέδεσε το χρόνο ανακοίνωσης των αποφάσεων για το ΦΠΑ με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ανακοινώσεις επειδή εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα για το 2010 εάν διαπιστωθεί αυξημένο έλλειμμα για το 2009 από τη Εurostat, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο ίδιος αποσυνέδεσε το χρόνο ανακοίνωσης των αποφάσεων για το ΦΠΑ με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ανακοινώσεις επειδή εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια.

«Εάν διαπιστωθεί ότι είναι αυξημένο το έλλειμμα για το 2009, ελάχιστη επίπτωση θα έχει για το 2010 και άρα δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέα μέτρα και μάλιστα εξ αυτού του λόγου», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, ενώ ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι με την πολιτική της η χώρα θα μπορεί να βγει στις αγορές πιο γρήγορα από όσο υπολογίζει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το προσχέδιο Προϋπολογισμού που κατατέθηκε δεν είναι εικονικό, αλλά έχει βάθος τριετίας και είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς, που έγινε αυτό το διάστημα.

Επιπλέον, υπογράμμισε «ότι θα καταδειχτεί στον οριστικό προϋπολογισμό ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με αξιόπιστη πολιτική», λέγοντας επίσης πως «δεν προκύπτει ότι είναι προϋπολογισμός φόρων γιατί τίθεται στο πλαίσιο του ξεπεράσματος της κρίσης».

«Είμαστε σίγουροι ότι τηρώντας το πρόγραμμά μας απαρέγκλιτα θα υπάρχει μείωση της ανεργίας κι η ύφεση θα μετατραπεί σε νέο μοντέλο ανάπτυξης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk