Τη δέσμευση ότι παραμένει προσηλωμένος στην ειρηνευτική διαδικασία, επανέλαβε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μπ.Νετανιάχου φέρεται να δήλωσε τόσο στον Γάλλο πρόεδρο όσο και στην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ ότι ελπίζει να συνεχίσει «τις καλές συνομιλίες» με τον πρόεδρο των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς.

«Ελπίζω με όλη μου την καρδιά ότι βρίσκεται εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων μας να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέσα σε ένα έτος και να αλλάξουμε την ιστορία της Μέσης Ανατολής» φέρεται να δήλωσε ο Μπ.Νετανιάχου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό διαδικτυακό τόπο Ynews.

Επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να αποδέχθηκε πρόσκληση του Γάλλου προέδρου να συναντηθεί με τον Μ.Αμπάς τον ερχόμενο μήνα στο Παρίσι.

Σήμερα, Τετάρτη, ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό μεσολαβητή Τζορτζ Μίτσελ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο μιας απέλπιδας προσπάθειας διάσωσης των ειρηνευτικών συνομιλιών για την περιοχή.

Στο μεταξύ, οι προκλητικές δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Αβινγκόρ Λίμπερμαν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ότι θα «απαιτηθούν ακόμη δεκαετίες» για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, προκάλεσαν την οργή τόσο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου όσο και των Παλαιστινίων.