Πανστρατιά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Παράλληλα προειδοποίησε τους βουλευτές του ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας. «Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι «μετά την ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει.Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται κατανοητό. Ο λαός πείθεται, η ΝΔ και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας» και ζήτησε από τα στελέχη του συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια

Την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας -είπε ο πρόεδρος της ΝΔ- όταν κόβονται συντάξεις και μισθοί, μαγαζιά κατεβάζουν τα ρολά, η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια, εν ολίγοις στην πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων 50 ετών, που ο λαός μάς θέλει δίπλα του, είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά, πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων.

«Όποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο να αναλάβει τις ευθύνες του», προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.

Ακολούθως υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές «είναι οι πρώτες που γίνονται στο μάτι του κυκλώνα, η ΝΔ έχει καταρτίσει τις προγραμματικές της προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, έχει προτείνει συγκεκριμένα, άμεσα εφαρμόσιμα, κοστολογημένα, αποτελεσματικά μέτρα». Η ΝΔ, συμπλήρωσε, μάχεται κατά της κυβερνητικής αναξιοπιστίας και δίνει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη χώρα.

«Το μόνο όπλο της κυβέρνησης είναι η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Όμως τώρα πια εμείς βάζουμε την πολιτική ατζέντα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκλεισε λέγοντας ότι ο αγώνας δεν είναι παραταξιακός, αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Στη συνεδρίαση, όπου ο κ. Σαμαράς έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις του προεκλογικού αγώνα, συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και οι βουλευτές που έχουν αναλάβει ρόλο συντονιστικό στις περιφέρειες.

Όπως δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος αποφασίστηκε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της εκτελεστικής γραμματείας και των βουλευτών συνδέσμων για την ενίσχυση του αγώνα των υποψηφίων τους οποίους στηρίζει η ΝΔ στην περιφέρεια και στους νέους δήμους.

Επικεφαλής τίθεται ο πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς, οι δύο αντιπρόεδροι κ. Δήμας και κ. Αβραμόπουλος, οι γενικοί γραμματείς του κόμματος και της ΚΟ, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, το σύνολο των βουλευτών, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής «έτσι ώστε να φτάσουμε σε κάθε σημείο της χώρας μας», όπως είπ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή και το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία.