Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους έχουν σήμερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι θα συζητήσουν την πρόταση του εμπορικού κόσμου της χώρας να προχωρήσουν σε εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεών τους, προκειμένου να πάρει μία ανάσα η αγορά και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας.

Την Κυριακή η συνάντηση εμπόρων και μεταφορέων, που έγινε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, έληξε άκαρπη. Οι έμποροι πρότειναν να «ανασάνει» για μία εβδομάδα η αγορά και στο μεταξύ οι ίδιοι να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος με τους μεταφορείς και να αποσαφηνιστούν επίμαχα σημεία.

Οι μεταφορείς, σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό τους στέλεχος, άκουσαν με προσοχή και προβληματισμό τις θέσεις των εκπροσώπων της αγοράς και του εμπορίου, αλλά δεν έδωσαν άμεση απάντηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι εννέα πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, κάτι που θα γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι μεταφορείς τώρα προσανατολίζονται στο να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας συνάντηση μαζί του.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Υποδομών λένε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω.