Την βεβαιότητά του ότι ο στόχος της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2010 και το 2011 θα επιτευχθεί εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών με έδρα την Φραγκφούρτη επισημαίνοντας μάλιστα ότι ίσως βρεθούμε και μπροστά από το στόχο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. «Δεν μπήκαμε σε αυτήν την επίπονη διαδικασία για να οδηγηθούμε σε αναδιάρθρωση χρέους», δήλωσε. «Αυτό είναι αδιανόητο, απίθανο και μη λειτουργικό», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός έδωσε έμφαση τόσο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής προκειμένου να αποκατασταθούν ανισότητες δεκαετιών όσο και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων όσον αφορά το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και εξυγίανση οργανισμών (ΟΣΕ κλπ).

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε επίσης ότι οι πολίτες δείχνουν μεγάλη κατανόηση στην προσπάθεια που γίνεται για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της Ευρωζώνης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι παρά τις όποιες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τελικά η Ευρωζώνη έδειξε ότι γνωρίζει να βρίσκει το δρόμο ώστε να υποστηρίζει τα μέλη της και τον εαυτό της όταν υπάρχουν προβλήματα.