Αίτημα να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ.Σημίτης να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens κατέθεσε ο ΛΑΟΣ για να διασκεδάσει τις κατηγορίες της ΝΔ περί «πράσινης πολυκατοικίας». Ετσι μετά την απόφαση που ελήφθη από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για να κλητευθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής ώστε να συμβάλει στη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου, ο ΛΑΟΣ επιχειρεί αντιπερισπασμό αναφορικά με την πρόταση για κλήση του κ. Σημίτη. Το σχετικό αίτημα του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ.Αϊβαλιώτη προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής κ. Σ. Βαλυράκη αναφέρει ότι κατόπιν των εξελίξεων στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι με την κλήτευση του κ. Καραμανλή «έχω την αίσθηση ότι γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η ανάγκη κλήσης ως μάρτυρα του κ. Σημίτη, συνεργάτες του οποίου έχουν δεχθεί ότι έλαβαν χρήματα από στελέχη της Siemens ενεργώντας για λογαριασμό του κόμματος».

Ωστόσο στις 14 Σεπτεμβρίου τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής με συντριπτική πλειοψηφία (με εξαίρεση τον κ. Αϊβαλιώτη) αποφάσισαν ότι δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία ώστε να κριθεί αναγκαία η κλήτευση πρώην πρωθυπουργών για να καταθέσουν σχετικά με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Σημειώνεται δε ότι η εξέταση μαρτύρων ολοκληρώθηκε- εκτός αν προκύψει κάποιο καινούργιο στοιχείο.

Σήμερα το πρωί εξάλλου ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου κ. Δ.Τσιρώνης αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή σχετικά με τον τρόπο που προτίθεται να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο κ. Τσιρώνης προανήγγειλε ότι την προσεχή εβδομάδα θα κληθούν να καταθέσουν οι μοναχοί κκ. Εφραίμ και Αρσένιος (την Τρίτη), ο κ. Θ. Ρουσόπουλος (την Τετάρτη), αν και έχει κάνει γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα, ο κ. Γ. Βουλγαράκης (την Πέμπτη) και οι κκ. Αλ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος (την Παρασκευή).