Υπό τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο συνεδρίασανσήμερα τα ανώτατα συμβούλια των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτή υπουργός Πάνος Μπεγλίτης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.

Ο υπουργός έδωσε οδηγίες για την εφαρμογή του νέου νόμου που ρυθμίζει θέματα υπηρεσιακής κατάστασης και εξέλιξης των στελεχών των ΕΔ και θέματα δομής διοίκησης και δομής δυνάμεων. Ο νόμος επιφέρει μεταβολές στη νομοθεσία περί Στρατολογίας, εισάγει το θεσμό του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, περιέχει προβλέψεις για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και στοχεύσει αποτελέσει γέφυρα για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στα εξοπλιστικά προγράμματα σύμφωνα με τη νέα κοινοτική οδηγία.

Επιπλέον, ο νόμος ρυθμίζει θέματα των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και θέματα σχέσεων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ΟΤΑ ως προς τα μη ενεργά στρατόπεδα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων και ετέθησαν ερωτήματα στα οποία ο Υπουργός απάντησε διεξοδικά, προκειμένου όλα αυτά να μεταφερθούν στο στελεχικό δυναμικό των ΕΔ σε όλα τα επίπεδα διοίκησης».

Ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να ενστερνιστούν το νέο πνεύμα που διέπει τις ΕΔ «σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, την δυσκολότερη χρονιά της τελευταίας 35ετίας από δημοσιονομικής και οικονομικής άποψης» όπως τόνισε.

Με την ευκαιρία της σημερινής συσκέψης,ο υπουργός έκανε απολογισμό των προηγούμενων δώδεκα μηνών και του έργου που παρήχθη στο Υπουργείο και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας προς τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.