Κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα καταστήματα της ιστορικής εμπορικής εταιρείας Π. Τσαντίλης ΑΕΒΕ, η οποία ιδρύθηκε το 1929.

Μετά το ρεπορτάζ για τις κινήσεις του ομίλου η εταιρεία σε επιστολή της προς «Το Βήμα» αναφέρει:

«Δεν αναγκαστήκαμε να βάλουμε λουκέτο σε καταστήματά μας, αλλά προβήκαμε σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές, διαρθρωτικές κινήσεις, τις οποίες έχουμε ανακοινώσει εδώ και πολλούς μήνες, προκειμένου να επαναφέρουμε την παλαιά μας κερδοφορία στη δύσκολη, οικονομική συγκυρία που δοκιμάζει όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις» . Οπως σημειώνει η διοίκηση, «η εταιρεία μας λειτουργεί ομαλά, εξυπηρετώντας πλήρως τους πελάτες και τις υποχρεώσεις της σε προμηθευτές και πιστωτές ».

Ο όμιλος διατηρεί καταστήματα Τσαντίλης σε Ερμού, Πανεπιστημίου, Golden Ηall, Κηφισιά, Γλυφάδα και Πάτρα και καταστήματα Τous στα Μall, Golden Ηall, Αttica, Βουκουρεστίου, Χαλάνδρι, Ερμού, Μediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο. Επίσης λειτουργεί και ηλεκτρονικό κατάστημα Τσαντίλης.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας εμφανίζετε την εταιρεία μας “πνιγμένη”, “το πρώτο θύμα” μιας κρίσης που πνίγει πανάκριβα αγαθά και υπηρεσίες. Προτάσσετε μάλιστα την εταιρεία μας από την εταιρεία Ridenco Commercial,που έχει υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Πτωχευτικού μας Κώδικα, η οποία συνιστά πτωχευτική διαδικασία, και από την εταιρεία Πλατής ΑΕ, η οποία,έχει διακόψει τη λειτουργία της, ενώ στη λίστα σας είναι και η εταιρεία Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης ΑΕ, η οποία έχει πετύχει την υπαγωγή της στη διαδικασία συνδιαλλαγής. Αληθές είναιόμως, ότι η εταιρεία μας ουδεμία ομοιότητα εμφανίζει με την οικονομική και νομική κατάσταση των ως άνω εταιρειών».

Στο ρεπορτάζ του «Βήματος» είχε επισημανθεί το γεγονός ότι λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης έκλεισαν δύο καταστήματα, στη Σταδίου και στο Χαλάνδρι. Μάλιστα, όπως είχε σημειώσει μιλώντας στο «Βήμα» ο μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Αλ. Τσαντίλης, στο κέντρο της Αθήνας ο όμιλος είχε δύο καταστήματα (στην Πανεπιστημίου και στην Ερμού), οπότε ακόμη ένα στη Σταδίου, που άνοιξε το 2005, ήταν πλεονασμός σε περίοδο κρίσης. Εξάλλου το ενοίκιο αυτού του καταστήματος ήταν πολύ υψηλό για τα σημερινά δεδομένα.