Εναντίον των σχεδίων της γερμανικής κυβέρνησης να επιμηκύνει τη λειτουργία των 17 πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας διαδήλωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου χιλιάδες στους δρόμους του Βερολίνου με σύνθημα «Τέλος τώρα στην ατομική ενέργεια».

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από οικολογικές οργανώσεις με την στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης -το «παρών» έδωσαν μάλιστα ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και η Κλόντια Ροτ των Πρασίνων. Η αστυνομία κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες και οι διοργανωτές για 50.000.

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών της χώρας για άλλα οκτώ χρόνια για τους επτά παλιότερους αντιδραστήρες και για 14 για τους δέκα νεότερους.

Με το παρόν σχέδιο, το κλείσιμο του τελευταίου πυρηνικού σταθμού αναβάλλεται για τουλάχιστον το 2036 (ενδεχομένως και για αργότερα, εάν η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν φτάσει τους προβλεπόμενους στόχους).

«Στόχος» των διαδηλωτών ήταν το Ράιχσταγκ και το κτίριο της Καγκελαρίας στο κέντρο του Βερολίνου, και στο απόγειο της διαδήλωσης, σύμφωνα με τη Welt, ο κόσμος είχε πλημμυρίσει την περιοχή από τα κυβερνητικά κτίρια μέχρι τον κεντρικό σταθμό με πολύχρωμα πανό, πλακάτ και σημαίες.