Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε θάλαμο νοσηλείας της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων.

Η πυρκαγιά που οφείλεται σε αναμμένο τσιγάρο που άφησε ασθενής πάνω σε στρώμα σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου με πυροσβεστήρες, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δυο οχήματα της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες προκειμένου να καθαρίσει ο χώρος από τους καπνούς έσπασαν τζάμια της κλινικής, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν και οι ασθενείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν 2 θάλαμοι και 12 κλίνες της κλινικής.

Η κλινική δεν διέθετε σύστημα ειδοποίησης πυρκαγιάς -αλλά μόνο σύστημα που ενεργοποιείται όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Με αφορμή το περιστατικό ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης άφησε αιχμές για την προ ετών μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Χανίων και στην πτέρυγα που προοριζόταν για τη στέγαση της μονάδας λοιμωδών.

«Η μεταφορά έγινε με βιαστικό τρόπο και χωρίς να υπάρχουν οι προδιαγραφές για μια σύγχρονη ψυχιατρική κλινική. Αυτό που έγινε τότε έγινε σε βάρος των ασθενών, καταστράφηκε ένας χώρος που ήταν άκρως απαραίτητος για τη δημόσια υγεία του νομού» υποστήριξε.

Όπως δήλωσε ο διοικητής το Σάββατο θα ενημερώσει και τον εισαγγελέα Χανίων για την αδυναμία της ψυχιατρικής κλινικής να δεχτεί επί πλέον ασθενείς.