Στο Ρέθυμνο βρέθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, από όπου ανακοίνωσε την προσωπική της στήριξη στον υποψήφιο για την περιφέρεια Κρήτης Δημήτρη Γιαννουλάκη.

«Υποστηρίζω ένα συνδυασμό Κρητών για την Κρήτη, με σύνθημα «ελεύθερα και δυνατά», που δείχνει ότι οι Κρήτες μπορούν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, μακριά από τη λογική του μαντριού.» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Η ίδια διευκρίνισε ότι πέραν του συνδυασμού Γιαννουλάκη, δεν θα στηρίξει δημοτικούς συνδυασμούς σε όλη την Κρήτη επισημαίνοντας παράλληλα πως η λογική των κομμάτων να δίνουν χρίσματα, είναι μία λογική που αδυνατίζει την ελληνική κοινωνία.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες των Στ. Αρναουτάκη (ΠΑΣΟΚ) και Γ. Πλακιωτάκη (ΝΔ), είπε:

«Ο κ. Αρναουτάκης ήταν μέλος της κυβέρνησης και δεν πιστεύω πως υπάρχει κρητικός που να πιστεύει πως συγκεκριμένος υποψήφιος μπορεί να πατήσει πόδι και να είναι διεκδικητικός. Από την άλλη πλευρά ο κ. Πλακιωτάκης κατεβαίνει υποψήφιος για να μαζέψει το κομματικό μαγαζί της ΝΔ. Όμως η κοινωνία επιθυμεί να ψηφίσει με τα δικά της κριτήρια.»

Στις συναντήσεις της συνοδευόταν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για το νομό Ρεθύμνου, δήμαρχο Αρκαδίου Μανώλη Μανωλακάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Ρεθύμνου, Κωστή Μαθιουδάκη.