Η προσέλευση ή μη του Κ. Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Δεν έλειψαν και οι υπαινιγμοί περί επιστροφής βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, τους οποίους ο κ. Καρατζαφέρης δεν άφησε ασχολίαστους.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για το «πάγωμα» στις αναθέσεις και δημοπρατήσεις δημόσιων έργων, ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι του προκαλεί εντύπωση ο «θώρακας» της ΝΔ στην κλήση του Κ.Καραμανλή.

«Εμπλέκεται το όνομά του από την κ. Πελέκη, τον κ. Ψωμιάδη. Όταν έχεις τέτοιες αναφορές, μπορεί να μην κληθεί ο Καραμανλής να πει την άποψή του;» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε ότι ο συνήθως μελετημένος αρχηγός του ΛΑΟΣ παρενέβη μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή.

«Τι φοβάστε; Φοβάστε που ο πρώην πρωθυπουργός θα συμπαρασταθεί και θα σταθεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ; Μήπως φοβάστε επειδή είστε το κόμμα που ψήφισε το Μνημόνιο θα υποστεί κατακραυγή και δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή;».

Κατηγόρησε ακόμη το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και τον ίδιο ότι δεν επέδειξε την ίδια επιμέλεια στην Εξεταστική για τη Siemens, όταν ο κ. Τσουκάτος και ο κ. Μαντέλης είπαν ότι «πήραν χρήματα».

«Τι σημαίνει αυτό» διερωτήθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης, για να απαντήσει παραφράζοντας το παλαιό σύνθημα «λαός – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία» ότι σήμερα αυτό το σύνθημα γίνεται «ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

Απευθύνθηκε δε στον κ. Καρατζαφέρη για να πει: «Ακούστε: Μπορεί να συμφωνούμε σε άλλα, σε πολλά, όμως, διαφωνούμε. Με ατομικές συμβάσεις και προσκλήσεις μπορεί και να σας καλέσουμε ξανά στη ΝΔ εσάς ή στελέχη σας».

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Καρατζαφέρη: «Κάνετε όσες προσκλήσεις θέλετε. Θα πέσουν στο κενό. Αλλά ακόμη και αν βρείτε ανταπόκριση, θα γεννήσω κι άλλους βουλευτές άξιους, όπως αυτούς που γέννησα από την αρχή του κόμματος

Στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ ότι εστιάζει επιλεκτικά στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι, ο κ. Καρατζαφέρης είπε:

«Να προσέλθουν και οι δύο. Και ο Καραμανλής και ο Σημίτης. Εφόσον οι δύο στενοί συνεργάτες, Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν πρέπει να έρθει και ο κ. Σημίτης. Για τον κ. Καραμανλή εσείς τι φοβάστε; Αυτός φοβάται, το ξέρουμε

Καταλήγοντας για το θέμα «σύμπλευσής» του με το ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο που έθιξε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε πως εκείνος λέει να φύγει αύριο το πρωί η τρόικα, αλλά ζήτησε από την ΝΔ «να πει εκείνη πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις».