«Υπάρχει ρόλος για πολλούς υπουργούς» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί από τον πρωθυπουργό «εντάσσεται και ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλλον όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης».

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που ασκεί εδώ και 11 μήνες. Όσον αφορά στις αρμοδιότητες για τις επενδύσεις, θα οριστούν τις επόμενες μέρες» υποστήριξε ο Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι ο Θ. Πάγκαλος έχει ένα γενικότερο ρόλο και ότι σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσε και την ανακοίνωση αυτή.

Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι ο Χάρης Παμπούκης είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα στις επενδύσεις και πρόσθεσε ότι το είδος των επενδύσεων θα εξειδικευτεί και θα οριστεί με Προεδρικά Διατάγματα, εντός των ημερών.

Διευκρίνισε, δε, ότι υπάρχουν πολλά είδη επενδύσεων, «μικρές, μεγάλες, ξένες, ελληνικές, στρατηγικού ή μη χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι επειδή η κυβέρνηση ενδιαφέρεται άμεσα για το θέμα, θα υπάρχει εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων, ώστε και να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται.

«Και εκεί υπάρχει ρόλος για πολλούς υπουργούς» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ανακοινώσει το όνομα του Μιχάλη Παπαϊωάννου για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το ποιος θα αναλάβει τη θέση του Γραμματέα και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την άρνηση του Μ. Παπαϊωάννου να διαδεχτεί τον Χρ. Παπουτσή, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτό «θα κριθεί και θα αποφασιστεί».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «υπάρχει εμπειρότατο ανθρώπινο δυναμικό στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις με τον καλύτερο τρόπο».

«Νομίζω πως ναι» απάντησε ο κ. Πεταλωτής αναφορικά με το εάν η πρόταση του πρωθυπουργού για τη θέση του Γραμματέα του Εθνικό Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα, θα είναι ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης.

Εξ άλλου, για τις υποψηφιότητες των Γιάννη Δημαρά και Αλέξη Μητρόπουλου για την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την επιλογή του με τον Γιάννη Σγουρό, στο πρόσωπο του οποίου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια νικηφόρα επιλογή, και ότι «από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του».