H Γκρέις Κέλι, υπήρξε μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του Χόλιγουντ και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό.

Η Γκρέις Πατρίσια Κέλι όπως είναι το πλήρες όνομά της γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1929 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Συμμετείχε στο πρώτο θεατρικό έργο σε ηλικία μόλις 12 ετών.

Το 1947 εγγράφεται στην Αμερικανική Ακαδημία Υποκριτικής Τέχνης, ενώ παράλληλα εργάζεται ως μοντέλο. Το 1950 και σε ηλικία μόλις 20 ετών θα εμφανιστεί σε θεατρικές παραγωγές στη Νέα Υόρκη. Το «χρίσμα» της κινηματογραφικής σταρ θα έρθει το 1953 με την ταινία «Μογκάμπο», ενώ το 1954 θα τιμηθεί με Χρυσή Σφαίρα. Ακολουθούν μία σειρά κλασσικών κινηματογραφικών ταινιών («Το τραίνο θα σφυρίξει τρεις φορές», «σιωπηλός μάρτυρας», «Υψηλή Κοινωνία» κλπ).

Η επιτυχία, η εκπληκτική ομορφιά και η κομψότητα της Γκρέις θα της ανοίξουν την πόρτα της πριγκιπικής ζωής στο Μονακό.

Τον Απρίλιο του 1955 η Γκρέις ως μέλος της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ επισκέπτεται το Φεστιβάλ Καννών, όπου θα φωτογραφηθεί στα ανάκτορα του Μονακό με τον πρίγκιπα Ρενιέ.

Η γνωριμία θα οδηγήσει, στις 19 Απριλίου του 1956, στον αποκαλούμενο «γάμο του αιώνα» της όμορφης Γκρέιςμε τον Ρενιέ στο Μονακό.

Από το γάμο της θα αποκτήσει τρία παιδιά την Καρολίνα, τον Αλβέρτο και την Στεφανί.

Το νήμα της ζωής της μυθικής πριγκίπισσας ωστόσο θα κοπεί απότομα: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982 η Γκρέις Κέλι θα υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία ενώ οδηγεί με την κόρη της Στεφανί,με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό της ναξεφύγει από την πορεία. Θααφήσει την τελευταία της πνοή μία ημέρα αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Εξακολουθεί να είναι και σήμερα, 28 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της, σύμβολο της αιώνιας κομψότητας και της θηλυκότητας.