Το προσωπικό του BBC ανακοίνωσε στον χρηματοδοτούμενο από το κράτος οργανισμό ότι προγραμματίζει μια 48ωρη απεργία για τον ερχόμενο μήνα σχετικά με τις διαφωνίες που ανέκυψαν για τις αλλαγές που προγραμματίζονται στις συντάξεις, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ενώσεις των εργαζομένων.

Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμπσον ανέφερε στις ενώσεις προτάσεις του για τροποποιήσεις στις συντάξεις που να βασίζονται στο μέσο όρο των μισθών σε ολόκληρη την καριέρα του εργαζόμενου και ως εναλλακτική λύση το 1% της ετήσιας προβλεπόμενης αύξησης των μισθωτών αποδοχών που θα συνυπολογίζονται στην σύνταξη.

Στις συνομιλίες που ακολούθησαν, η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων και οι ενώσεις Unite και BECTU ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν απεργίες στις 5 και 6 Οκτωβρίου και στις 19 και 20 του ίδιου μήνα.

«Η αποφασιστική και σκληρή στάση μας κατά της ληστείας των συντάξεων που προτείνει το BBC είναι αποτέλεσμα των σημερινών τους προτάσεων. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι προτάσεις αυτές είναι άδικες και απαράδεκτες», ανέφερε ο Τζέρεμι Ντίαρ γενικός γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων .

«Θα διαβουλευτούμε με τα μέλη μας και θα δώσουμε στο ΒΒC να μελετήσει τις ανησυχίες μας . Εάν δεν επιτύχει αυτό, τότε θα αντιμετωπίσουν την απεργία μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω ενώσεις των εργαζομένων εκπροσωπούν τους μισούς από τους συνολικά 19 χιλιάδες εργαζόμενους στο BBC που θα επηρεαστούν από τα μέτρα του οργανισμού.