Η …πρωτάρα Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έδωσε τη μάχη της αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρωσίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

Η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 11-6 από τις Ρωσίδες, οι οποίες στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά. Και τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επιστρέφουν τις πρώτες πρωινές ώρες (02.15) της Κυριακής με το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο για Εθνική γυναικών σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Υγείας Διατροφής και Αθλησης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης, για την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια δύσκολη συγκυρία, για την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται
στην κορυφή. Οι αθλήτριες και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, με την τεράστια επιτυχία τους, έδειξαν ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά και την οργάνωση υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες. Τα θερμά μου συγχαρητήρια
».