Νίκολα Γκρούεφσκι Διαψεύδει υποτιθέμενη πρόταση Νίμιτς για την ονομασία της πΓΔΜ

Την πρόταση για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» χαρακτήρισε ως «εντελώς ανακριβή», ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ. «Εμείς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτές τις αναφορές», πρόσθεσε ο Γκρούεφσκι

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απέρριψε ως «εντελώς ανακριβές» ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς έχει υποβάλει πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», αποδίδοντας τέτοιου είδους εικασίες σε ελληνικά ΜΜΕ.

«Ο κ. Νίμιτς δεν έχει υποβάλει καμία νέα πρόταση. Κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανακριβές. Πρόκειται για εικασίες που εμφανίζονται τακτικά στα ελληνικά ΜΜΕ και οι οποίες αναμένεται να πληθύνουν την προσεχή περίοδο, καθότι στην Ελλάδα ήδη έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.

«Εμείς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτές τις αναφορές και ελπίζω και εσείς να είστε πιο προσεκτικοί στις αναλύσεις σας σχετικά με τα γραφόμενα στα ελληνικά ΜΜΕ», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της χώρας του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk