Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… Για τρίτη φορά αγωνίζεται σήμερα (18.30) η Εθνική πόλο γυναικών σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αυτή τη φορά εμφανίζεται αποφασισμένη να προλάβει το… πλοίο για τον τελικό. «Μετά το 2004 και τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων,είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας μου» αποφαίνεται η μπαρουτοκαπνισμένη Κική Λιόση, η οποία είδε δύο φορές το… πλοίο να φεύγει. Αντίπαλος της Ελλάδας η Ιταλία. Ενας πρώην κακός δαίμονας, αφού η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξορκίσει τώρα στο Ζάγκρεμπ το κακό των εννέα ηττών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τη «Σετερόζα».

Η νίκη στην πρεμιέρα όμως με 7-5 επί των Ιταλίδων δεν εφησυχάζει τον κ. Γιώργο Μορφέση. «Δεν σκεφτόμαστε ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί, η Ιταλία είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις του πόλο γυναικών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την υποτιμήσουμε επειδή εφέτος τις έχουμε κερδίσει δύο φορές» τονίζει ο νεαρός ομοσπονδιακός προπονητής. Υπεροψία «Οχι», αυτογνωσία «Ναι» απαντούν εμμέσως η Αντιγόνη Ρουμπέση και η Αλεξάνδρα Ασημάκη δηλώνοντας: «Δεν είναι κακό να πούμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα, αρκεί να το δείξουμε για άλλη μία φορά». Η Ιταλία, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (1995 Βιέννη, 1997 Σεβίλλη, 1999 Πράτο, 2003 Λιουμπλιάνα), έχει κάνει μερική ανανέωση αφού σε σχέση με το περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει πέντε νέες παίκτριες. Αστέρι της είναι η 36χρονη αρχηγός της, η θηριώδης φουνταριστή Ελίζα Καζανόβα.

Στους άνδρες, η Ισπανία νίκησε χθες τη Ρωσία 9-6 και θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας την Πέμπτη (13.00), σε αγώνα για τις θέσεις 7-10.