Το χρυσό μετάλλιο στο open ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας, στην Ολυμπιακή κλάση των 470, κατάκτησαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Π. Καμπουρίδης, Θ. Πολυχρονίδης, οι οποίοι κατέλαβαν την τέταρτη θέση χάνοντας με πολύ μικρή διαφορά το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία Γυναικών, η Βιργινία Κραβαριώτη με την Όλγα Τσιγαρίδη πήραν την 16η θέση, η Αφροδίτη Κυρανάκου με τη Δανάη Πάσχου κατάκτησαν την 27η θέση και η Αλτάνη Δανέζη με την Αλίκη-Άννα Στρατηγίου κατετάγησαν 27ες.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδων RSX, που ολοκληρώθηκε στην πόλη Κερτμίντεν της Δανίας, ο Βύρων Κοκκαλάνης έμεινε τελικά στη 12η θέση, ο Γιώργος Φράγκος κατετάγη 32ος και την ίδια θέση πήρε στις γυναίκες η Αγγελική Σκαρλάτου. Πρωταθλητές κόσμου αναδείχθηκαν ο Πολωνός Πιοτρ Μιζίκα και η Ισπανή Μπλάνκα Μάνσον.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα laser std, που φιλοξενήθηκε στο Χέιλινγκ Αϊλαντ της Αγγλίας, ο Αντώνης Μπουγιούρης στους Ανδρες ήταν 33ος και ο Δημήτρης Θεοδωράκης 198ος. Στους Νέους, ο Αλέξης Κάτσιος πήρε την 11η θέση και ο Γ. Ρούσσης την 98η. Τους αντίστοιχους τίτλους πήραν, στους Ανδρες ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι και στους Νέους ο Δανός Σιέρουπ Τόρμπγιερν.