Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του σχετικά με το χρόνο και το εύρος του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Σε ερώτηση αν θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας ο ανασχηματισμός και ποιο θα είναι το εύρος του, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση, αν θα υπάρχουν ανακοινώσεις για ανασχηματισμό ή για οποιεσδήποτε αλλαγές.

Προς αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αποχωρώντας από την πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους: «Θα είμαι στην Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη, καθώς τηνΠέμπτη αναχωρώ για επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Πεταλωτής ρωτήθηκε για το αν θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα όσοι αρνήθηκαν την πρόταση να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές:

«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» απάντησε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα έρχονται και παρέρχονται. Το θέμα είναι ότι δεν το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι σημαντικές αλλαγές στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για:

  • Τη μετακίνηση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας, στη θέση της Λούκας Κατσέλη. Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανάθεσης των καθηκόντων αυτών στον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.
  • Την αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με απομάκρυνση ή και μετακίνηση σε άλλο υπουργείο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και πιθανό αντικαταστάτη τον βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο.
  • Την απομάκρυνση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ. Μπατζελή.
  • Τη δημιουργία υπουργείου Προεδρίας και ανάθεσή του στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
  • Τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού και ίσως την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.
  • Τη δημιουργία υπουργείου Επενδύσεων και ανάθεσή του στον νυν υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.