Πήγε στην Ερέτρια αποφασισμένος να σκοτώσει. Οι συνεχείς εκβιασμοί και οι διαρκείς πλειστηριασμοί προηγούμενων επιχειρήσεών του είχαν γίνει «βρόχος»για τον 54χρονο επιχειρηματία. «Βρισκόταν σε απόγνωση και ήταν μονίμως οργισμένος» λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν στην πόλη της Νότιας Εύβοιας και προσθέτουν: «Τα τελευταία χρόνια δανειζόταν συνεχώς χρήματα μήπως σώσει τις επιχειρήσεις του. Τις περισσότερες τις έχασε από τους δανειστές του».

Ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε δημιουργήσει τελευταία ένα μεγάλο πλυντήριο αυτοκινήτων στη Χαλκίδα και ένα Ιnternet cafe στην Ερέτρια. Ηταν οι επιχειρήσεις που κινδύνευε πάλι να χάσει. Ηδη οι τοκογλύφοι τού είχαν πάρει δύο διαμερίσματα που ανήκαν στα παιδιά του. Σειρά είχε και το αυτοκίνητό του. Τελικά το «τέλος» το «έγραψε» αυτή τη φορά ο ίδιος σε παραλιακή ταβέρνα της Ερέτριας, όπου πυροβόλησε και σκότωσε χθες δύο 34χρονους από το Μενίδι και το Κορωπί και έναν 52χρονο δικηγόρο που έμενε στο Γαλάτσι. Τελευταία στιγμή γλίτωσε ένας ακόμη, δικηγόρος και αυτός, από τα Σπάτα, που μόλις είχε σηκωθεί από το τραπέζι για να πάει λίγα μέτρα πιο μακριά και να μιλήσει στο κινητό τηλέφωνό του.

Τα θύματα είχαν ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας από την Αθήνα για να πάνε να συναντήσουν τον 54χρονο για να τους δώσει τα χρήματα που τους χρωστούσε. Αν δεν εξοφλούσε το χρέος του, τότε θα του «έπαιρναν» τις επιχειρήσεις του. Λέγεται ότι τον είχαν προειδοποιήσει: είτε βγάζοντας τα καταστήματα στο «σφυρί» είτε ζητώντας του να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία σε αυτούς. Μάλιστα λέγεται ότι είχαν φέρει και τα συμβόλαια για τις μεταβιβάσεις. Ο 52χρονος δικηγόρος είχε πάει για να ρυθμίσει τις «λεπτομέρειες». Μαζί τους και ο συνάδελφος του 52χρονου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την υπόθεση και απλώς πήγε στην περιοχή συνοδεύοντας τον άλλο δικηγόρο.

Αρχικά πήγαν στο πλυντήριο αυτοκινήτων στη Χαλκίδα αναζητώντας τον επιχειρηματία. Δεν τον βρήκαν εκεί και άφησαν μήνυμα να τους συναντήσει στην ταβέρνα στην Ερέτρια. Περίπου στη 1 το μεσημέρι ο 54χρονος έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη στα γύρω τραπέζια δεν βρίσκονταν άλλοι πελάτες. Μόνο ένας σερβιτόρος έστρωνε τραπέζια έχοντας γυρίσει την πλάτη του το τραπέζι όπου καθόταν η παρέα των θυμάτων. Ξαφνικά, όπως λέει, είδε «κάποια φιγούρα» να μπαίνει στον χώρο και αμέσως μετά άκουσε τους απανωτούς πυροβολισμούς. Κανένας από τα θύματα δεν πρόλαβε να πει ή να κάνει κάτι, αφού το χτύπημα ήταν ακαριαίο. Εντρομος ο σερβιτόρος πέταξε στο έδαφος τα πιάτα που κρατούσε και απομακρύνθηκε τρέχοντας. Ο δράστης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε στη Χαλκίδα όπου βρίσκεται το σπίτι του. Αμέσως στην περιοχή έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι απέκλεισαν τον χώρο, ενώ αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας που γνώριζαν τον επιχειρηματία τού τηλεφώνησαν στο κινητό του και του ζήτησαν να παραδοθεί, κάτι που έγινε λίγο αργότερα. Επίσης τους παρέδωσε το πιστόλι που χρησιμοποίησε μάρκας Ζάσταβα των 7,65 χιλιοστών, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της Ερέτριας συζητούσαν χθες για τις «περιπέτειες» του 54χρονου. Κάποιοι έλεγαν ότι τον είχαν ξαναδεί να συνομιλεί με τα συγκεκριμένα άτομα και παλαιότερα. Αλλοι ισχυρίζονταν ότι πριν από μερικές ημέρες ο 54χρονος είχε πει σε δικαστικό κλητήρα που τον είχε ενημερώσει για επικείμενη κατάσχεση: «Αν έρθουν, θα τους σκοτώσω». Και το εννοούσε! Ο δράστης ως αργά το βράδυ έδινε κατάθεση στους αξιωματικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.