Επανεξελέγη πρόεδρος της FΕSΕ o Σπ. Καπράλος

Επανεξελέγη χθες στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FΕSΕ) ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπ. Καπράλος (φωτογραφία). Για τη θέση του αντιπροέδρου της FΕSΕ εξελέγη ο κ. Μichael Βuhl, διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου της Βιέννης, σε αντικατάσταση του κ. Frank Gerstenschlager. Ο κ. Καπράλος, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στην προεδρία της FΕSΕ τον Ιούνιο του 2008, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε ότι με την επανεκλογή …

Επανεξελέγη χθες στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FΕSΕ) ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπ. Καπράλος (φωτογραφία). Για τη θέση του αντιπροέδρου της FΕSΕ εξελέγη ο κ. Μichael Βuhl, διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου της Βιέννης, σε αντικατάσταση του κ. Frank Gerstenschlager.

Ο κ. Καπράλος, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στην προεδρία της FΕSΕ τον Ιούνιο του 2008, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε ότι με την επανεκλογή του τού δίδεται η δυνατότητα να συνεχίσει τις προσπάθειες για την αποτελεσματική αναθεώρηση της κοινοτικής νομοθεσίας για τις χρηματιστηριακές αγορές (ΜiFΙD), ένα έργο που έχει στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας των συναλλαγών, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και πληροφοριών που παρέχονται στους επενδυτές πανευρωπαϊκά.

Για όλα τα μέλη της ομοσπονδίας, πρόσθεσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στις οργανωμένες αγορές από τις αυξημένες εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά και να ισχυροποιηθεί ο έλεγχος από τις εποπτικές αρχές, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μη εποπτευόμενες πλατφόρμες συναλλαγών. Σημειωτέον ότι με θετική εισήγηση του κ. Καπράλου έγινε δεκτή η ένταξη του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης στη FΕSΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk