Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μεταφέρθηκε χθες η γκρίνια του ΠαΣοΚ για το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά.

Μετά την αντιπαράθεση των υπουργών στο προχθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο 26 βουλευτές του ΠαΣοΚ κάλεσαν χθες τη υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη να ενημερώσει την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Πρόκειται για συνήθη κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία όμως ασκούν κατά βάση οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και σπανίως οι κυβερνητικοί βουλευτές. Γι΄ αυτό και η κίνηση αυτή θεωρήθηκε εχθρική από την υπουργό, η οποία πάντως θα ανταποκριθεί στο αίτημά τους.

Το σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ι. Δριβελέγκα υπογράφουν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσής, οι κκ.

Π. Κουκουλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Β. Εξαρχος, Ν. Ζωίδης, Κ. Καρτάλης, Β.

Κεγκέρογλου, Ν. Σαλαγιάννης , Δ. Τσιρώνης, Τσ.

Μαντατζίν, Γ. Χαραλαμπόπουλος , η κυρία Σούλα Μερεντίτη κ.ά.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «σε μια εποχή μεγάλης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών λόγω και των οικονομικών μέτρων, θεωρούμε ότι όλοι, η κυβέρνηση, η Βουλή, οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τον έλεγχο και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές, την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών καταστάσεων». Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι «είναι κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία μας έναντι του πολίτη ο οποίος πρέπει να αισθανθεί ότι υπάρχει προστασία, μέριμνα και αγώνας για τη μείωση των αρνητικών εις βάρος του συνεπειών και τον επιμερισμό των θυσιών σε όλους». Εκτός από την κυρία Κατσέλη, εξάλλου, καλούν τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και εκπροσώπους φορέων της αγοράς.

Βουλευτές του ΠαΣοΚ, προσπαθώντας να αποσυνδέσουν την πρωτοβουλία τους από την ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει λόγω της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών, σχολίαζαν ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου έχει κληθεί η καθ΄ ύλην αρμόδια υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, είχε προγραμματιστεί από την περασμένη εβδομάδα.