Στα πρόθυρα ανοιχτής ρήξης βρίσκονται στην ΟΝΝΕΔ, τα μέλη της οποίας συγκρούονται ανοιχτά, δύο εικοσιτετράωρα πριν από τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Στη «γαλάζια» νεολαία επικρατεί χάος μεταξύ του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Α. Παπαμιμίκου και του αντιπάλου του για την προεδρία κ. Κ. Χατζή, όπως αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, παρουσία του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά.

Στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης, παρουσία του προέδρου της ΝΔ, επικράτησαν σκηνές που γύρισαν το ρολόι του χρόνου πολλά χρόνια πίσω. Εκπληκτα τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη άκουσαν αποδοκιμασίες, ακόμη και όταν άρχισε την ομιλία του ο κ. Σαμαράς, και είδαν νεολαίους να ρίχνουν φέιγ-βολάν, με φωτοτυπίες των 500 ευρώ, όπου σε άλλα ήταν η φωτογραφία του κ. Παπαμιμίκου και σε άλλα υπήρχε ο τίτλος «ΟΝΝΕΔ ΑΕ». Ακούστηκαν σκληροί χαρακτηρισμοί από παριστάμενους νεολαίους, όπως «δεν θα φύγει κανείς από εδώ μέσα» και «θα ισοπεδώσουμε την αίθουσα», ενώ οι κομματικοί παράγοντες παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τα όσα διαδραματίζονταν.

Ο κ. Χατζής κατήγγειλε τα πρωτοφανή γεγονότα, μίλησε για αντικαταστατικές και προσβλητικές διαδικασίες, και κατηγόρησε τον Γραμματέα της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και υποστηρικτή του κ. Παπαμιμίκου, τον κ. Κ. Κατσαφάδο . Πολλά στελέχη του κόμματος δυσφορούν μπροστά στο ενδεχόμενο να προκληθεί ξανά κρίση στη Νεολαία, η οποία αρχίζει σιγά σιγά να απαξιώνεται.

Oκ. Παπαμιμίκος επιμένει ότι θα βρεθεί απέναντι σε όσους έχουν, όπως λέει, «καθεστωτικές αντιλήψεις και νοοτροπίες από το παρελθόν», και επικαλείται τους 43.000 νεολαίους που ψήφισαν στις εκλογές για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Χατζής, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από στελέχη της κομματικής πυραμίδας, όπως π.χ. τους κκ. Κ. Μαρκόπουλο και Β. Μιχαλολιάκο , θα κινείται με λογική «ανταρτοπόλεμου», εκτίμηση που προμηνύει πολλές εντάσεις στο μέλλον.

Για μία ακόμη φορά εκκολάπτονται συνθήκες εσωκομματικής έντασης, ειδικά μετά και τη διαγραφή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ, ενώ υπάρχουν μέλη της Νεολαίας που ετοιμάζονται να θέσουν θέμα μεθοδεύσεων, αποκλεισμών και εσωκομματικής δημοκρατίας. Σε αυτό το κλίμα ήδη έχουν παραιτηθεί δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΝΝΕΔ- ο ένας συνεργάτης του ευρωβουλευτή κ. Θ. Σκυλακάκη -, ενώ ετοιμάζονται και οι παραιτήσεις τουλάχιστον δέκα προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της Νεολαίας, που συντάσσονται με την κυρία Μπακογιάννη.