Ενα εκατομμύριο ευρώ για μία ιστοσελίδα!

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί στον απλό πολίτη το γεγονός ότι, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα επιχειρούσε να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος, η ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων κόστισε το εντυπωσιακά υψηλό ποσό του 1.060.000 ευρώ (περίπου). Το νούμερο αυτό προκύπτει από την απάντηση την οποία έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ κ. Κ. Βελόπουλου. Με αφορμή μάλιστα την απάντηση του κ. Πετσάλνικου, ο κ.

Ενα εκατομμύριο ευρώ για μία ιστοσελίδα! | tovima.gr

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί στον απλό πολίτη το γεγονός ότι, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα επιχειρούσε να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος, η ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων κόστισε το εντυπωσιακά υψηλό ποσό του 1.060.000 ευρώ (περίπου). Το νούμερο αυτό προκύπτει από την απάντηση την οποία έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ κ. Κ. Βελόπουλου.

Με αφορμή μάλιστα την απάντηση του κ. Πετσάλνικου, ο κ. Βελόπουλος κατέθεσε και δεύτερη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να πληροφορηθεί με λεπτομέρειες ποια εταιρεία κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι η προκήρυξη για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας είναι ένα ογκώδες κείμενο 175 σελίδων.

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρινίζει στον κ. Βελόπουλο ότι «το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής εντάχθηκε στο έργο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας”). Ο σχετικός διαγωνισμός αποφασίστηκε επί Προεδρίας της κυρίας Μπενάκη-Ψαρούδα και ολοκληρώθηκε επί προεδρίας του κ. Σιούφα, τον Ιούνιο του 2009».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk