Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, συγκαλείται το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Η ημερομηνία αυτή ορίστηκε μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε την Τετάρτη το βράδυ ο Πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρρήγα ζήτησε από τον Πρωθυπουργό η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να περιστραφεί μόνο γύρω από τα οικονομικά θέματα και το σχέδιο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Πρωθυπουργός όμως πρότεινε, μετά τα δραματικά γεγονότα με τη δολοφονία των τριών υπαλλήλων στην Τράπεζα Μarfin, από το βήμα της Βουλής, σύσκεψη προκειμένου να αποσταλεί ισχυρό μήνυμα ότι τα κόμματα παρά τις διαφωνίες επί του σχεδίου διάσωσης «απέναντι στη βία έχουν ενωμένη φωνή». Για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συμφώνησε αμέσως (από το βήμα της Βουλής) και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω των δραματικών συμβάντων στη χώρα, ανέβαλε το προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή ταξίδι του στη Μόσχα όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 65η επέτειο από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.