Καθησυχαστικό σημείωμα έστειλε σε 2.000 τουριστικά γραφεία του εξωτερικού η Ενωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης κ. Γ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι σε επικοινωνία του με τα γραφεία του ΕΟΤ στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία καθώς και στην ελληνική πρεσβεία στη Σερβία δεν παρουσιάζεται ακόμη πρόβλημα σε ακυρώσεις, λόγω και της απόστασης που υπάρχει από την Αθήνα.

Προσθέτει επίσης ότι το τριήμερο αυτό στη Χαλκιδική αναμένονται περίπου 6.000

Βούλγαροι, καθώς έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στους επιχειρηματίες, καθώς ο Μάιος έχει πληρότητα που δεν ξεπερνά το 35% σε σύγκριση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα, μια και υπάρχουν απώλειες από τη γερμανική, τη βρετανική αλλά και τη βαλκανική αγορά. «Ο Μάιος χάθηκε» υπογραμμίζει ο κ. Τάσιος, προσθέτοντας ότι επιχειρηματίες «παλεύουν για το υπόλοιπο της χρονιάς».

«Είναι θέμα συνολικής διαχείρισης της χώρας και όχι πια μόνο διαφήμισης στο εξωτερικό» καταλήγει.

Να μη συνεχιστούν οι ταραχές «για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Ν.

Κόρακας, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στα Χανιά «αισθάνονται ασφαλείς» και είχαν ερωτήματα μόνο σχετικά με τη μετακίνησή τους, καθώς δεν ήρθαν αντιμέτωποι με επεισόδια στις διαδηλώσεις που έγιναν στην πόλη. «Στην περιφέρεια δεν έχουμε άμεση επαφή με το φαινόμενο της Αθήνας» λέει και συμπληρώνει ότι οι αφίξεις πτήσεων τσάρτερ συνεχίζονται κανονικά, κυρίως από σκανδιναβικές χώρες.