Νέο ισχυρό πλήγμα δέχθηκε ο τουρισμός της χώρας καθώς τα τραγικά γεγονότα και ο θάνατος τριών αθώων έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Αυτοκτονούμε» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής (ΕΞΑ-Α) κ. Ι. Ρέτσος επισημαίνοντας: «Καταστρέφουμε τη χώρα μας ενώ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

Το πρώτο αποτέλεσμα των χθεσινών γεγονότων είναι η έκδοση τουριστικής οδηγίας σε βάρος της χώρας μας από τη γείτονα Βουλγαρία, η οποία προειδοποιεί τους πολίτες της για τα επεισόδια και για τον κίνδυνο ταραχών, ενώ «πάγωσε» η σιδηροδρομική σύνδεση με τη χώρα μας. Η οδηγία αναφέρει: «Συνιστάται στους κατοίκους της Βουλγαρίας να αποφύγουν τις επισκέψεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα». Οι επιχειρηματίες του κλάδου δεν αποκλείουν τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και από άλλες χώρες, που θα οδηγήσουν σε ακυρώσεις κρατήσεων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο. Φθίνουσα πορεία καταγράφεται και στην κίνηση επιβατών και εμπορευμάτων προς τα ελληνικά λιμάνια, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τα τρία τελευταία χρόνια. Βασική αιτία είναι οι συνεχείς αυξήσεις των εισιτηρίων ειδικά στις ακτοπλοϊκές γραμμές τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες της τουριστικής αιχμής. Μάλιστα οι ακτοπλόοι ετοιμάζονται για νέες αυξήσεις.