Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση ομάδας ενόπλων που προχωρούσε σε βομβιστικές επιθέσεις αλλά και σε ληστείες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από χθες το βράδυ. Την αιματηρή ληστρική επιδρομή σε πολυκατάστημα στην οδό Πειραιώς, με απολογισμό τον τραυματισμό δύο υπαλλήλων ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, συνελήφθησαν δύο ένοπλοι για τους οποίους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι ήταν οι δράστες της ληστείας. Ο ένας εκ των υπόπτων τραυματίστηκε από σφαίρες αστυνομικών όταν απείλησε να τους πυροβολήσει ενώ κρατούσε και χειροβομβίδα.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο ύποπτοι ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές. Στην αρχή η αστυνομία θεώρησε ότι πρόκειται για τον 24χρονο Γιώργο Νικολόπουλο για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης λόγω συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ύστερα από ανακάλυψη αποτυπωμάτων του στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία,ο επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα» Σίμος Σεϊσίδης είναι τελικά ο τραυματίας από τη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Γκάζι, μετά την αιματηρήληστείασε πολυκατάστημα στον Ταύρο.

Ο δεύτερος από τους χθεσινούς συλληφθέντες είναι ο 32χρονος Αρης Σειρηνίδης ο οποίος είχε προσαχθεί- χωρίς εύρεση ενοχοποιητικού στοιχείου εναντίον τουτον Ιανουάριο του 2006 ως ύποπτος για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα».

Ο Σειρηνίδης είχε κινήσει στο παρελθόν τις υποψίες της Αστυνομίας λόγω της γνωριμίας του με τον καταζητούμενο για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα» Σίμο Σεϊσίδη. Ακόμη είχε σημειωθεί πολύμηνη παρακολούθησή του από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το 2009 για «εμπλοκή» του σε μεταφορά λαθραίων όπλων από την Κρήτη- ανάμεσά τους και πιστόλια τύπου Glock. Ούτε τότε όμως προέκυψε απόδειξη συμμετοχής του Νικολόπουλου στην υπόθεση.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανέφεραν ότι πλησιάζουν στον εντοπισμό μελών της οργάνωσης η οποία προχώρησε σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και στην επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Ηδη εξετάζονται δύο πιστόλια: ένα μάρκας Glock και ένα μάρκας Ζastava- όμοια με αυτά που χρησιμοποιούσαν μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Χύθηκε αθώο αίμα στο πολυκατάστημα
Δύο δράστες εισέβαλαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στο πολυκατάστημα της οδού Πειραιώς και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Οταν ένας από τους υπαλλήλους προσπάθησε να αντιδράσει, οι ένοπλοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στον θώρακα και ακολούθως χτύπησαν στο πρόσωπο με την κάννη ενός όπλου έναν ιδιωτικό υπάλληλο ασφαλείας στο πρόσωπο. Στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Ταύρο. Ακολούθησε καταδίωξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και οι δύο αντιεξουσιαστές εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο Γκάζι. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο Γιώργος Νικολόπουλος (νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος). Ο συνεργός του- σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- Αρης Σειρηνίδης συνελήφθη τελικώς στην πλατεία Κεραμεικού.